urządzenia wędzarnicze

Wędzenie to tradycyjna metoda konserwacji potraw.
Szukasz producenta wędzarni?

Fast, czy slow - co wybierasz?

Czy można być uzależnionym od jedzenia? To ciekawe pytanie, bo wiadomo że bez jedzenia zwyczajnie nie bylibyśmy w stanie przeżyć.

Ale problem kompulsywnego obżerania się jest poważny.

Nie wiąże się jednak z celebracją posiłków, z zachwycaniem się każdym kawałkiem, z tworzeniem wręcz patetycznej atmosfery. Oj, nie.

Uzależnienie od jedzenia to coś paskudnego.

I prowadzi do otyłości.

Powinniśmy nauczyć się jeść w sposób bardziej wyjątkowy, nie w biegu, nie po to żeby przekąsić coś na szybko, bo spieszy nam się do pracy, albo na imprezę.

Lepiej znaleźć chwilę, zrelaksować się przy ulubionym posiłku, poszerzyć swoje horyzonty smakowe.
Bez pośpiechu.

Jak patrzysz na jedzenie?

O jedzeniu pisze się przyjemnie, nie powiem.
Pewnie dlatego, że budzi jak najbardziej pozytywne skojarzenia.
Człowiek od razu robi się szczęśliwszy, jeśli zamiast klepać kolejny tekst w tematyce okołobiznesowej, może wreszcie dać upust - nomen omen - kulinarnej rozpuście.

Nie wszyscy jednak patrzą w ten sposób na jedzenie.

Niektórzy wrzucają do swej paszczy co popadnie, by zaspokoić głód.

Nie tędy droga jednak - ani to nie jest zdrowe, no i trochę nie wypada.

Nie twierdzę, że od razu trzeba jakieś drogie specjały w siebie pakować, a gdzie tam.

Najpyszniejsze jedzenie, to najprostsze jedzenie - takie, które uruchamia sieć pozytywnych wspomnień. Dlatego lubimy pierogi, kopytka, dżemy i inne skarby.
W prostocie siła :)

dobre, bo polskie!

urządzenia wędzarniczeTrend na tradycyjną polską żywność ma się dobrze, co bardzo cieszy.
Zachłysnęliśmy się nowościami z obcych kuchni, pokochaliśmy pizzę, polubiliśmy sushi i odkryliśmy amerykańskie burgery.
Pora wrócić do naszych, tak bardzo wyjątkowych smaków.
Wiecie z czego słynie Polska? Z kiełbasy.
To, co wyróżnia naszą kiełbasę jest proces tradycyjnego wędzenia. Te smaki docenili inni, i dosłownie - podbiliśmy podniebienia Europy. Warto więc pamięta o tym, by nasze kulinarne tradycje traktować jak dziedzictwo kulturowe.
Uważam, że psucie smaku poprzez "wyrafinowane" dodatki typu glutaminian sodu, naprawdę nie powinno uchodzić producentów na sucho.
Promujmy, dobrą, prawdziwą i wysokiej jakości, polską żywność!.

Widok do druku:

urządzenia wędzarnicze

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: